Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Ne feledkezzen meg feliratkozni, ha értesülni szeretne jövőbeli kedvezményekről, akciókról.Faelgázosító kazán

Az MCZ olasz gyár termékei közül kétféle teljesítményű készüléket forgalmazunk, TECHNIKA névvel. Mindkét fajta faelgázosító kazán alkalmas fabrikettel való fűtésre is. A Technika típusú Faelgázosító kazán 28kw és 35kw teljesítménnyel is megvásárolható, 85 % feletti hatásfokkal. Az égést a kazán szabályozza, a víz hőmérséklet-szabályozó rendszerével. Így takarékoskodik a tüzelőanyaggal.
Égésterébe 50cm hosszú fahasáb vagy brikett is belefér. Ez a típus kifejezetten a száraz tűzifát igényli. Olyan vásárlóknak ajánlom, akik legalább egy évvel korábban meg tudják vásárolni a tűzifájukat. Fedett száraz helyen tudják azt tárolni. Fontos, mert ez a típus kifejezetten a hő hatására a fából távozó gázokat égeti el jó hatásfokkal. Olyan vásárlóknak javasolt ez a kazán, akiknek lehetőségük van erdészettől, vagy kereskedőtől előre megvásárolni a tűzifát. Gondosan fel kell hasítani, majd rakásolni, illetve ha nem tudja fedett, huzatos helyre berakni, akkor pedig gondosan letakarni. A természet elvégzi majd a szárítást, csak ezt a feltételt nem szabad kihagyni.
Emiatt hátrányos lehet, ha valaki ezt nem veszi figyelembe. A tűzifának minimum kell 5-7 hónap, hogy kiszáradjon, de egyes szakemberek legalább egy évet, vagy hallottam két év száradás javaslatát is. Amikor egy fahasáb összeütésre üvegesen kopog, akkor, egész biztosan száraz.

Jómagam tapasztalata alapján egy májusi-júniusi hónapban felhasogatott tűzifa huzatos helyen, letakarva tárolva már használható a téli fűtéshez.