Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Ne feledkezzen meg feliratkozni, ha értesülni szeretne jövőbeli kedvezményekről, akciókról.Pellet tüzelés rendszer

A pellet tüzelés rendszerek kiépítéséhez 3 alapvető, fontos elemre van szükség:

- pellet kazánra,

- pellet égőfejre,

- pellet tartályra.

Pellet kazán

A pellet kazán gyakorlatilag egy hagyományos vegyes tüzelésű kazán. A pellet égőfejet a kazán oldalán kialakított lyukba helyezik el. Másik lehetőség, hogy már gyárilag kiépítik a pellet adagoló csiga fogadására alkalmas fogadó részt a kazán oldalába.

Pellet égőfej


A pellet égőfej - a kazánhoz csatlakoztatva – adagolja a pelletet a kazánba. Automatika szabályozza az égőfejet és ez határozza meg a pellet és a befújt levegő mennyiségét. Ha hűl a rendszerben lévő melegvíz, akkor automatikusan indul a pellet égőfej és melegíti a kazánban lévő vizet, amit a rendszerben a keringető szivattyú továbbít.

Pellet tartály


Ahhoz, hogy Önnek ne naponta, hetente, hanem akár ritkábban – havonta 1-2 alkalommal - kelljen a fűtőanyagot csak feltöltenie, szüksége van egy pellet tartályra, amiben a pellet ömlesztve tárolható. Ha spórolni szeretnénk, ez a kb. 1m3 térfogatú tartály akár házilag is elkészíthető. Ha belevágnak, úgy érdemes építeni, hogy a beletöltött pellet lefelé csorogjon a gravitációt kihasználva. Íly módon az adagoló csigával betöltött pellet mennyiség 100 százalékban felhasználható.

Ha összeállt a rendszerünk, indulhat is a fűtés a pellet megvásárlásával.

Milyen a pellet, mitől jó a pellet, egyáltalán miért éri meg pelletet vásárolni? Ha szeretné megtudni itt tájékozódhat.