Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Ne feledkezzen meg feliratkozni, ha értesülni szeretne jövőbeli kedvezményekről, akciókról.


Termékek:

Pellet égőfej Pellas X Mini 5-26Kw
Pellet égőfej Pellas X Mini 5-26Kw teljesítménnyel.
Kiszerelés:Darab
Pellet égőfej Pellas X Mini 8-35kw teljesítménnyel
Pellet égőfej Pellas X Mini 8-35kw teljesítménnyel.
Kiszerelés:Darab

Pellet égőfej

A pellet égőfej egy kiváló tüzelőanyag -ebben az esetben pellet- adagoló gép amivel a melegvíz előállítása folyamatos, és szabályozható. Európában és kívül is sok gyártó van, akik különböző minőségben gyártanak pellet égőket.  Érdemes jól körül nézni a pellet tüzelés rendszer kiépítésekor, tájékozódni érdemes több helyen is, mert az érdeklődéskor sok tapasztalat összegyűlik és könnyebb meghozni Önnek a végső döntést.
 

Pellet égőfej utólag

Mikor lehet jó ez Önnek? Nos a válasz egyszerű. Például ha Önnek már ki van építve a vegyestüzelésű fűtési rendszer. Az utólagos beszerelés ekkor lehet jó döntés. Meglévő kazánhoz lehet illeszteni és máris meg van a pellet tüzelés rendszer. Egy családi háznál egy komoly előrelépés lehet , mert mellőzni lehet a gáz fűtést. Illetve megvalósul a folyamatos melegvíz ellátás. Hiszen a pellet égőfejet ezért találták ki. A jobb oldali fotón lehet látni, hogy ez pontosan hogyan is valósul meg. A képen a következőt láthatjuk. Egy meglévő magyar gyártámyú vegyestüzelésű kazánhoz lett építve egy Pellet égőfej. A kazán ajtajába egy lyukat vágtak lakatosok, és az égőfejet bedugva, majd az ajtóhoz csavarozva lett rögzítve az égő. Láthatunk még egy hajlékony csövet, ezen keresztül potyog le a gravitáció segítségével a pellet az égfej adagoló csigájába. Láthatunk még egy OSB lapból csavarozott pellet tárolót, melyből a pellet felhordó csiga adagolja a pelletet az égőfejbe. Utaolsóként a kazán tetjén van még egy vezérlő panel. Ennek segítségével lehet beállítani és ellenőrizni a következőket:
  • a kívánt melegvíz hőmérsékletét
  • kiválaszthatjuk a pellet alapanyagához megfelelő programot


Pellet tartály

A pellet tartály készülhet házilag, vagy meg lehet vásárolni gyárilag. Mindenki saját maga eldöntheti melyiket választja. A tartály lényege, hogy oldalfalai a fenekéhez közeledve megdöntve legyenek, mert akkor a pellet a tartály aljába gyűlik össze és szinte az összes pelletet felhordja a csiga. Ez azért fontos, mert nem javasolt hosszú ideig nyitott tárolóban tárolni a pelletet, ugyani a pellet egy száraz anyag, ami vizet szív megába és elporosodik.


 


Pellet égőfej vezérlés

A pellet égőfej vezérlése lehet érintő képernyős vagy gombbal állítható. A vezérlésen látjuk a hőmérsékleti értékeket, az égőfej hatásfokát. Vezérlés nélkül elég nehéz üzemeltetni az rendszert. Mára mobiltelefonjaink jelentős része is érintő képernyős, élettartamuk nem rövidebb mint a tekerős gombokkal ellátott vezérlések.A pellet égőfejekhez díjmentes szaktanácsadást adunk, sőt szakembereink segítségével vállaljuk az égőfejek beépítését, vegyestüzelésű rendszerek átalakítását is.
Kérem töltse ki a kapcsolati űrlapunkat és visszahívjuk Önt. Segítünk megválaszolni a felmerülő kérdéseket.

Az Ön Neve:
Az Ön email címe:
Az Ön telefonszáma:
Dokumentum feltöltése:
Üzenet: