Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Ne feledkezzen meg feliratkozni, ha értesülni szeretne jövőbeli kedvezményekről, akciókról.


Termékek:


Pellet

Ha Ön már használja  a pelletet, akkor könnyen elképzelhető, hogy belefutott gyenge, rossz minőségű tüzelőanyagba. A pellet fa forgácsból, fűrészporból vagy faanyag darálása után, pelletgyártó gépben préselt 4mm, 6mm, 8mm, 10mm átmérőjű, 5mm-50mm hosszúságú henger. A pelletet erdeifenyőből, lucfenyőből, bükkfából, tölgyfából és ezeknek a keverékéből készítik nagy nyomáson.
Ragasztóanyagot nem adnak hozzá, olyan nagy a présgép nyomása, hogy tömör hengerek keletkeznek. A pellet kiszerelés általában 15-os zsákos csomagolás, melyet raklapon helyeznek el. Létezik 1 tonnás big bag zsákos kiszerelés is, ezt általában ipari célú pelletek csomagolására használják.

A pellet megrendeléseket minden munkanap 15 óráig leadjuk a Postának. Ezt követően a Posta másnap felveszi telephelyünkről a tüzelőanyagot és ettől azámítva 48 órán belül kiszállítja a pelletet az Ön címére.


 
 
 Fa pellet Budapesten  Fa pellet Budapest
 Fa pellet Pest megye Fa pellet Vecsés, Gödöllő, Vác, Páty, Isaszeg, Dunaharaszti, Szigetszentmiklós, Érd, Cegléd, Budaörs, Bicske, Biatorbágy, Esztergom, Dunakeszi, Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Bugyi, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunavarsány, Ecser, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Göd, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévízgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kistarcsa, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kocsér, Kóka, Köröstetétlen, Kosd, kospallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Monorierdő, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Ócsa, Örbottyán, Örkény, Pánd, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszántó, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Ráckeve, Rád, Solymár, Sóskút, Sülysáp, Szada, Szászhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Tápiószele, Tápiószecső, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tóalmás, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsombok
 Fa pellet Hajdú Bihar Debrecen
 Fa pellet Csongrád Szeged
 Fa pellet Békés Megye Békéscsaba
 Fa pellet Szabolcsban Nyíregyháza
 Fa pellet Szolnok Szolnok
 Fa pellet Borsod Megye Miskolc
 Fa pellet Heves Megye Eger
 Fa pellet Nógrád Megye Salgótarján
 Fa pellet Bács Kiskun Kecskemét
 Fa pellet Tolna Megye Szekszárd
 Fa pellet Veszprém Megye Veszprém
 Fa pellet Vas Megye Szombathely
 Fa pellet Fejér Megye Székesfehérvér
 Fa pellet Komárom Komárom
 Fa pellet Győr Moson Sopron Megye Győr
 Fa pellet Zala Megye Zalaegerszeg
 Fa pellet Somogy Megye Kaposvár

Mikor és kinek érdemes átállni pellet tüzelésre?

Először is, kinek érdemes átállni? Nos mindenkinek akinek már van vegyestüzelésű kazánja, és még hosszú időn keresztül használható. A vegyestüzelésű kazánokba ugyanis általában be lehet építeni pellet égőfejeket. Az általunk forgalmazott égőfejek a lengyel PELLAS, és a svéd ULMA gyártócégek termékei. Ha Ön szeretne a pellet égőfejekről tájékozódni, akkor ide kattintva olvashat róluk.

Másodsorban ha Ön fűtés korszerűsítést tervez, például a régi gázkazánt szeretné kiváltani pellet kazánra, vagy pellet és vegyes tüzelésű kazánra.
 

Milyen készülékekben lehet felhasználni a pelletet?

A pelletet felhasználhatjuk az alábbi készülékekben:
 • pellet kazán
 • pellet égőfej
 • pellet kályha
 • pellet kandalló

Pellet minőség, azaz kinek melyiket érdemes választania.

A pelleteket különböző laboratóriumok vázsgálják be, persze csak azokat, melyeket a pellet gyártók szeretnének bevizsgáltatni, azaz tanusítani. Ezek a laboratóriumok függetlenek és az ott bevizsgált pelleteket minősítik nemzetközi szabványok által. Különböző vizsgálatoknak vetik alá, elégetik a mintákat és meghatározzák fő jellemzőiket, például a pellet fűtőértékét, a hamu tartalmát, egyéb anyagokat, például a ként és még más anyagokat.

Pellet szabványok:
 • DIN
 • ENplus
Jó minőségű pelletek:
 • DIN Plus
 • ENplus A1
Gyengébb minőségű pelletek:
 • ENplus A2, ez ipari jellegű és csak olyan kazánokba javasolt elégetni, amik képesek a keletkezett hamu és salak kihordására.
Mi forgalmazunk ENplus A1 és ENplus A2 minőségű pelleteket 15kg-os és 1 tonnás big bag zsákos csomagolásban.

Érdemes kivesézni a pellet fűtés előnyeit és a hátrányait is, ugyanis nem mindegyik pellet felelhet meg a készülékünkbe. Az ember azt gondolná, pellet egyenlő pellettel, de ez nem így van. MInden pellet más anyagból készül, esetleg más keveréket használnak, emiatt nem jó minden pellet minden égőbe. 
Kezdjük a pellet fűtés előnyeivel:
 • a pellet fűtés teljesen környezetkímélő, ugyanis a fa pelletek kizárólag fa fűrészporból, forgácsból készülnek
 • nem környezetszennyező, nincs CO2 kibocsátás, nem szennyezi a légkört, a pellet energiaforrásként semleges, mert a fa növése során megkötött széndioxid egyenlő a pellet elégetésekor kibocsátott széndioxiddal, ezért nem növeli az üvegházhatást
 • teljesen automatizálható, a kazán vagy kályha önmaga képes begyújtani és leállítani a fűtést, ha elérte a lakótér a megfelelő hőmérsékletet
 • előre tervezhető a pellet vásárlás mennyisége
 • kicsi helyen is elfér, zsákosan egymásra lehet pakolni, illetve egy kibetonozott garázsba egy raklapemelő békával a helyére lehet tolni
 • nem kell gázt bevezetni, emiatt függetlenebb lehet a felhasználó
 • nincs havi általánydíja
 • sárga csekket el lehet felejteni
 • biztonságos fűtési megoldás
 • a pellet készítéséhez munkaerőre van szükség, ezzel családokat támogat
 • nincs kiszolgáltatva politikai érdekeknek
 • nincs tetemes gázkazán, konvektor javítási költség
 • kényelmes, automata, tiszta
 • nincs szükség szerződésre, elköteleződésre gázszolgáltatóval
 • előre kalkulálható vásárlási mennyiség (2kg fa pellet = kb. 1m3 gáz )
 • kedvező fa pellet árak 56Ft / kg - 95Ft / kg
A pellet vásárlásakor a minőségre fontos figyelni. A komolyabb pelletgyárak külsős cégekkel méretik be, minősíttetik a termékeiket. Ezeket a méréseket laboratóriumi körülmények között végzik, hitelesek és tanúsítványt állítanak ki róluk. Megmérik többek között a mintapellet égési hőmérsékletét, a pelletben lévő egyéb anyagok mennyiségét is.

Nézzük a pellet fűtés hátrányát, mert mint mindennek, ennek is van:
 • ha nem megfelelő pelletet választunk a kazánunkhoz, kályhánkhoz, kandallónkhoz, akkor küzdhetünk a sok salakkal
 • küzdhetünk a sok hamuval
 • időigényes a takarítása a készülékeknek
 • egyszerűen nem ég a pellet, kormol
 • poros a pellet, ezt nem minden berendezés bírja, eldugulhat a pellet felhordó csiga
Milyen pelletet érdemes választani? Olcsót vagy drágábbat?
A megfelelő minőség kiválasztásához érdemes megnézni első lépésben, hogy milyen kazánunk, égőfejünk van. A gépkönyvben találhatunk segítséget, hogy a berendezés gyártója milyen minőségű pelletet javasol a készülékhez.

A pelletek lehetséges hibái, és a pellet fűtés esetleges hátrányai:
 • Gyenge minőségű pellet esetén több hamu keletkezik az égés során, ami több takarítást eredményez.
 • Gyenge minőségű pellet esetén több salak gyűlik össze az égőfejen, ami lefojtja vagy megállítja az égést.
 • Nem kellő keménységre tömörített és préselt pellet rövidebb ideig izzik, hamarabb szétesik.
 • A rosszabb minőségű, poros pellet elakaszthatja a felhordó csigát, amit aztán szét kell szedni és takarítani. Rosszabb esetben a por miatt elakadt csiga egyéb műszaki hibát is eredményezhet.

A felsoroltak alapján sokszor az olcsóbb pellet valójában a drágább. Jó minőségű pellettel sok bosszúságtól és fáradtságtól kímélhetjük meg magunkat.

Az általunk forgalmazott pellet főbb jellemzői:
 • kicsi hamutartalom
 • salakmentes ENplus A1, vagy kevés salakot eredményező ENplus A2
 • keményre tömörített, jó minőség, ami a pellet fénylő felületéből és a pellet szemek homorúan törött végéből jól látható.
Néhány gondolat a pellet gyártásáról, a pellet alapanyagról

A pellet minőségét meghatározó egyik legfontosabb tényező, hogy milyen tisztaságú alapanyagból készül.

Több pellet gyártó cég fűrészüzemekből, bútorgyárakból olyan fűrészport, forgácsot vásárol, amelyben nem csak a feldolgozáskor keletkező fűrészpor van benne, hanem a fa kérge is.
Ez azért jelent problémát, mert a fa kitermelésekor, azaz amikor kivágják a fát, akkor az elborul a földre, gépekkel elkezdik a földön húzni, majd felrakodják a teherautóra. Kidöntéskor a fa kérgébe beleragad a sár, a kosz, a kavics, a homok és egyéb szennyeződések. Ezt követőn a farönk bekerül a fűrészüzembe, ahol vágáskor a fűrészpor közé bekerül a kéreg és ezzel együtt a nem kívánt kosz is. Ezt követően a fűrészporral együtt a szemetet is belepréselik a pellet szemekbe. Ez az oka annak, hogy a gyengébb minőségű pellet elégetésekor salak keletkezik, ami összeáll. Így sűrűbben szükséges takarítani a pellet kazánt, pellet kandallót.

Hogyan készül a jó minőségű pellet?

A jó minőséget pelletet (ENplus A1) úgy állítják elő, hogy a pelletüzemben a megvásárolt farönkről leszedik a kérget, ezzel együtt a fa kérgébe beleragadt szennyezőanyagokat. Ez az oka, hogy nem keletkezik salak az égetéskor.

Ezt követően a tiszta fából elkészítik a pelletet.

A pellet szabványok a következők:
 • · pellet Din Plus
 • · pellet ENplus A1
 • · pellet EN plus A2
Pellet din plus minőség:

Annyiban különbözik az ENplus A1 minőségű pellettől, hogy a hamu tartalma nem lehet 0,5%-nál nagyobb, illetve minden más összetevő értéke jobb néhány tized százalékkal.

ENplus A1 minőségű pellet:

Ajánlott kicsi kandallókba, kazánokba 6-15kw teljesítményig. Hamutartalom 0,7% alatti, nagyon kevés, szinte elenyésző. Kosz-, kéreg-, por- és salakmentes, keményre préselt anyag! Garantáltan folyamatos működést eredményez!

A tiszta kéregmentes faanyagok színei eltérnek egymástól. Más a színe a lucfenyőnek, a borovifenyőnek, a tölgynek és a bükknek. Ne tévessze meg Önt a pellet színe, a lényeg hogy a pellet szemek homogének legyenek, ne legyen bennük sötétbarna folt, mert az a kéreg.

ENplus A2 minőségű pellet:

Ajánlott nagyobb kazánokba 20-25kw-tól, pellet égőfejekbe 20-25kw-tól, ipari kazánokba. 1% alatti hamutartalommal, keményre préselve, pormentes. Hamutól, salaktól időnként tisztítani kell a berendezést 2-3 naponta, esetleg hetente.