Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Ne feledkezzen meg feliratkozni, ha értesülni szeretne jövőbeli kedvezményekről, akciókról.


Pellet

Fabrikett

Pellet égőfej


Pellet minőség

A pellet vásárlás legfontosabb részlete a pellet minőség. Ez a legnagyobb buktató, amit ha nem veszünk figyelembe és nem tájékozódunk kellően, akkor sajnos sok bosszúság érhet bennünket. Ugyanis agyengébb pellet minőség nem alkalmas kicsi, lakossági kazánokba, égőkbe. Ennek oka a pelletben lévő kosz, és kéreg. Lakossági felhasználásra az ENplus A1 vagy DIn Plus minőségű pelletek alkalmasak, a gyártók ehhez a minőségi követlményhez készítik a berendezéseket. A probléma az, hogy a gyenge minőségű pelletben lévő koszt, égés során nem tudja kezelni, és önmagát tisztítani a berendezés, ezért megáll, elakad a folyamatos tüzelési folyamat.

Vannak mér erre megtervezett automata önkihordós, vagy öntisztítós kazánok, égőfejek, de a legtöbb berendezés még nem tudja saját magát tisztítani, ezért kell jó minőségű pelletet vásárolni.
 

További blog bejegyzések

Pellet vásárlás
A pellet vásárlás nálunk egyszerű, töltse ki a megrendelő űrlapot, kettő-nágy munkanapon belül leszállítjuk Önnek a megrendelt mennyiséget. Ön rendezheti a pellet árát átutalással, vagy készpénzes fizetéssel. Nálunk a pellet eladás folyamatos, napi rendszerességgel indítunk raklapos pelletet országosan házhozszállítással. Pellet házhozszállításról a Posta gondoskodik. Pellet vásárlás lépései: 1, Megrendelés 2, Szállítás 3, Az otthon melege:) Tegye le a gondot a válláról, rendeljen pelletet online itt.
Pellet tüzelés rendszerek
A kényelem, az otthon melege fontos szempont, gondolom Önnek is. Látni a lobogó tüzet, baráságot, és nyugalmat sugároz, melyben otthonosan érzi magát az ember. A pellet tüzelés rendszerek nagy része ezért lett kitalálva és fejlesztve a gyártók által. A pellet üzelés rendszerek a következők lehetnek.  Pellet kazán, ez általában kazánházban szokott elhelyezésre kerülni. Pellet kályha, ez már lakóépületen belül van elhelyezve, itt lehet látni a tüzet, ami a kályhában ég. Pellet kandalló, ez egy beépített dolog nem átvihető egykönnyen máshova.Mindegyik rendszer a pellet tüzelőanyagra épül, hiszen a pellet folyamatosan adagolható, így a nap 24 órájában felhasználható fűtésre. A pellet kazán elzárt helyen van az épületben, így annak szépségét nem élvezhetjül lakáson belül. A kályha és a kandalló szépségét viszont igen. Ha abba gondolkodunk, hogy az egész házat fűtsük, akkor nyilván a pellet kazán a megfelelő választás, az előállított melegvizet keringető szivattyúk viszik el a radiátorokba.  Ha azonban szobát, vagy nappalit szeretnénk, akkor itt jöhet szóba a pellet kályha és a pellet kandalló. Mindhárom rendszer kéményhez és áramhoz kötött.  Gyönyörű pellet kályhák vannak és hasonlóan magas esztétikai kivtellel elkészült kandallók. Weboldaunkon mindegyik fűtési rendszerhez kínálunk Önnek különböző árkategóriában pellet kazánokat, pellet kályhákat, pellet kandallókat.  
Pellet gyártás
A pellet gyártás komoly technikai felkészültséget és szakmai ismereteket igényel. A pellet gyártásakor egy pontos technológia lépéssorozatot kell betartani, másképpen a gyártás nem lesz megfelelő. Személyesen láttam pellet gyárat, mára ez a technológia kiforrta magát, és sikeresen lehet pelletet gyártani. A pellet gyártás nem túl régi technológia, hirtelen nagy fejlődésen ment keresztül. A gyártás lényege, hogy a fűrészporból, forgácsból, vagy fából gépek segítségével finom darálék készül, melyet megszárítanak, majd bekerül az anyag a pellet gyártó gépbe és itt elkészül a pellet, ezt követi a csomagolás. Egy mondatban így lehetne megfogalmazni. Nos nézzük meg részletesebben a folyamatot.  A gyártó cégek a következő formában dolgoznak. Igyekeznek fűrészüzemi fűrészport, forgácsot vásárolni. Ennek oka, hogy nem kell nagy energiaköltséggel a fát darálni. Más cégek rendelkeznek daráló géppel, és kérgelő gépekkel. Ha farünkből készül a pellet akkor a következő lépéseken keresztül készítik elő az alapanyagot. Először lekérgelik a faanyagot, majd ezt követően kalapácsos darálókba porrá darálják a fát.A fűrészport speciális, dobszárítóban szárítják meg. Ez egy nagy hosszú fém henger, ebbe bekerül a fűrészpor, majd elkezdik forgatni a hengert. A benne lévő fűrészport közben árjárja a meleg levegő és a por megszárad.Elérkezünk a pellet készítés lépéséhez. Ekkor a po bekerül a pellet présgépbe, itt nagy nyomáson kicsi 4mm, 6mm, 8mm, 10mm vastag hengereket préselnek. A pelletek fajtái: mezőgazdasági jellegű más néven agri pellet, fa pellet, és takarmény pelletek.
Elektromos fűtőbetét
"Margit, noórmális?" Első hallásra azt mondhatnánk: ülj le kisfiam egyes! Pártunk és kormányunk ezt mondja. Érdekes a svédek nem ezt mondják. Ki az, aki pellet kazánba elektromos fűtőbetét szerel be gyárilag? Egy halvány pillanatra azt gondoltam, biztosan vész esetére lett ez kitalálva, például ha elfogyna a tüzelőanyag és éppen szükség van melegre. Mert mondjuk vasárnap reggel van és nincs nyitva egyetlen pellet kereskedés az országban. Aztán még jó, hogy csak magamban voltam, és gyorsan megtaláltam a megoldást.Hát olyan országokban, mint például Svédország valami csoda folytán sok napelemet használnak, és a napelemmel megtermelt villamos áramot felhasználja azonnali fűtésre. BUMM, ENNYI. Érdekes módon máshol működik. Egy régi közkedvelt ismerősöm mondta: " azoknál a rohadt imperialistáknál most minden rossz, és nálunk azért nem jó". Vagy mondhatnám én is, éjjel nem világít a nap, és hát akkor már logikus, hogy ez Magyaroszágon már nem is működik. Szóval van komoly technológia, és ha itthon változna a gondolkodásmód és netán támogatásra kerülne az energia felhasználás népszerűsítése, akkor tényleg sokat tehetnénk környezetünkért. Ideális helyzetben gondoljuk csak végig, jogunk van kihasználni a természeti erőket, napot, szelet. Jogunk van, csak nagy mértékű adók terhelik a napenergia és a székenergia kinyerését. Milyen csodás lenne ha ezeket felhasználva tudnánk saját erőből, elérhető árakon ZÖLD energiát termelni és felhasználni. Nos az ULMA cég ezt képviseli. Halkan megkérdezném: Akkor most ki csapott mellé a cintányérnak???  
Pelelt kontra gáz
Pellet kontra gáz. Igen érdemes elgondolkodni ezen. Milyen szempontok lehetnek fontosak a fűtési rendszer választásakor? A politika mindig is befolyásolni fogja  a gáz árát. Itthon állítólag sokba kerül kinyerni a Makó alatti óriási gázmezőben lévő hatalmas gáz tartalékot. Biztos vagyok benne, hogy sokba kerül, de lássuk csak be, mégis csak egy hosszú gázvezeték jön Oroszország felől, és hát a jó őreg Big Brother ( nagy testvér ) ő nem szeretné ha nem vásárolnánk az általa diktált áron a gázt. Tehát nem piacról vásárolunk gázt, hanem van egy hely ahonnen lehet vásárolni. Mi a helyzet a pellettel? Országosan szinte minden nagyobb városban kapható, több kereskedéstől is lehet vásárolni, sőt mi például országosan szállítunk raklapos tételben. Ezzel csak azt szeretném elmondani, hogy ha Ön több helyről is tud vásárolni különböző áron pelletet, vagy csak ajánlatot kérni. Szerintem a gáz még ugyan egy jó ideig nem fog kifogyni és személy szerint nem is részesítem előnyben a gáz fűtést. Persze természetesen lehet mondani, hogy a pellet minősége különbözik. Ez igaz, és a gáz minősége milyen? Nem érdemes ezen hatalmas mélységbe vérre menő vitát folytatni. Inkább nézzük mi szól a pellet fűtés és a gáz fűtés mellett. Pellet mellett, és ellen szól:több helyról lehet megvásárolni az alapanyagotkülönböző minőségű pelletet vásárolhatokkülönböző áron vásárolhatokkülönböző kiszerelésben vásárolhatokpelle kereskedők és gyártók között piaci verseny van, ár és minőség tekintetében!magam szabályzom a felhasználásom mennyiségétkörnyezetbarát, nem kerül több széndioxid a légkörbeköszödök, ha rossz a pellet minőségeGáz mellett szól:fizethetek általányban havonta egy összegbenhavidíjat ( készenléti ) fizetek ha nem is használom a gáztki vagyok szolgáltatva az áremelésnekárcsökkentés???? Nem tudom van e ilyen.elvileg folyamatos a szolgáltatásnincs verseny, a gáz ára egyforma!Ha Neked eszedbe jut még valami, kérlek írd meg nekem. Szóval ha a gáz kifogyot, pelletet vehec:)  
Pellet vagy raklap vásárlás
Pellet vagy raklap vásrálás? Igen, ide tartozó és ráadásul jogos kérdés is. Felfigyeltem néhány érdeklődőmre, mert megkérdezték tőlem pellet vásárlás előtt, hogy a parklapért mennyit kell fizetni. Régebben először ezt nem értettem és csak néztem, mint borjú az új kapura, de mára világossá vált, hogy egyes pellet kereskedők, esetleg gyártók raklap betéti díjat kérnek. Nos az a helyzet, hogy mi nem kérünk a tüzelőanyag vásárlákor betétdíjat a raklapokért.Mi a pellet árát úgy határozzuk meg, hogy van egyszer a pellet ára és van egy szállítási költség. Mi ezt így oldottuk meg és nálunk ezért nincs rejtett kölség. Persze lehetne választani más módszereket is az árak bemutatására, de ennek ellenére mi az előző gondolat szerint árazzuk a pelletet.
Univerzális pellet égőfej
Univerzális pellet égőfej, szerinted van ilyen? Szerintem nincs. Olyan van, hogy többféle tüzelőanyagot is el lehet vele égetni, viszont olyan nincs amibe mindenféle égetésére van lehetőség. Ebben az esetben arra gondolhatunk, hogy ha találunk egy univerzálisnak hirdetett égőfejet akkor az bármilyen tüzelőanyagra alkalmas. Az égőfejeket szakosítják általában a gyártók, agripelletre, fapelletre, borsószénre. Egyes gyártók csak a fapellet használatát javasolják, sőt meg is adják a használati útmutatóban, hogy pontosan milyen minőségű pelletet lehet felhasználni az adott égőfejben. Óva intelek, hogy elhidd egy égőfejről, hogy az univerzális. Az igazság a gyártó által kiadott használati útmutatóban van leírva. Hiszen a pellet égőfej gyártók tudják pontosan, mit is készítenek, mire jó az általuk gyártott égő. Persze mondhatjuk, van több program is a vezérlésben, ugyan ez igaz, csakhogy a gyártó pontosan meghatározza mit és milyen minőségű pelletet lehet elégetni benne. Itt szokott megtörténni az első hiba. Olcsóbb pelletet próbál ki az égőfej tulajdonos, és valami oknál fogva elkezd nem működni a pellet fűtés rendszer. Nos erre mondom én azt, hogy univerzális pellet égőfej nincs. Olyan viszont van ami bírja a gyenge, vagy gyengébb pelletet, és olyan is van ami nem bírja felhasználni csak a jó minőségű pelletet.  
Olcsó pellet égőfej
Olcsó pellet égőfej, van ilyen többféle is. Erről mindig egy ázsiai ország jut eszembe, ahol szinte minden termékből giga mennyiség készül, és az európai gyártókhoz képest fillérekért lehet megvenni egyes termékeket. Olcsó, igen ez kétségtelen tény és emiatt vonzó számunkra. Viszont érdemes lenne elgondolkodnunk pellet fűtés rendszer fejlesztésekor, hogy nekünk erre van e szükségünk? Bízhatunk e a szerencsében, hogy megalkudva egy olcsóbb árral az meg is fog felelni nekünk? Nos ez fontosabb kérdés szerintem, mint az , hogy mennyibe kerül? Éppen tegnap hívott egy érdeklődő, és mondta, hogy egy Magyarországon széleskörben kapható pellet égőfeje van, és nem működik megfelelően. Megvette az égőfejet, beéíttette, majd kiderült, hogy csak a legdrágább, lejobb minőségű pellettel lehet üzemeltetni, kicsit olcsóbb gyengébb minőségű pellettel nem üzemel. Akkor kérdem én tisztelettel: mi az olcsó pellet égőfej?  Érdemes Önnek körültekinteni pellet égőfej vásárlásakor és felmérni a következőket:milyen pellettel szeretnék fűtenimennyibe kerül majd kilója a pelleteknekmilyen fajta pelletet tudok beszerezni: fapellet, agripellet, magok, borsószénmennyire stabil a beszerzési forrásmilyen további beszerzési források vannakmeg tudom e nézni működés közben az égőfejetgarancia, alkatrész ellátásEzt követően érdemes utána járni, hogy az általunk kiválasztott olcsó pellet égőfej tud e működni a kiválasztott tüzelőanyagokkal. Remélem tudtam segíteni Önnek és hasznos információkat írtam.   
Pellet égő fogyasztása
Pellet égő fogyasztása teljesítményenként eltérő. Egy 30-40kw körüli teljesítményű égő csúcsfogyasztáson nagyjából 5kg pelletet fogyaszt óránként. Ez nem az átlag fogyasztása, hanem amikor bekapcsol és felfűti a rendszert üzemi hőmérsékletre. Az égő miután felmelegítete a rendszert, átvált hőn tartásra, kikapcsol és bekapcsol készenléti állapotra. Én egy Pellas 30kw égőfej fogyasztását írtam le Önnek. Nyilván egy nagyobb égő többet, egy kisebb égő kevesebbet fogyaszt.
Pellet nagyker
A Juhos és Juhos Kft. pellet nagyker tevékenységet is folytat. Kiszolgálunk raklapos, több raklapos, fél kamionos és kamionos tételű megrendeléseket is. Nagyker megrendelőink számára nagyker árakon értékesítünk pelletet. Az árakról és minőségekről itt tájékozódhat. Nagyker ár érdeklődése esetén kérem töltse ki ezt az űrlapot:, rövid időn belül válaszolünk levelére:
Pellet zsák
Pellet zsák általában kétféle szokott lenni. A gyártó 15kg-os zsákos kiszerelésben készíti a lakossági felhasználásra szánt pelletet. Ezt műanyag zsák, azért 15kg, mert azt könnyen tudja vinni egy gyermek is. A másik kiszerelés az 1 tonnás big bag zsákos, ezt tartoncával lehet  rakodni, emberi erővel nagyon nehéz mozgatni.
Pellet fűtés
Pellet fűtés. Igen, kiváló elképzelés, kényelmes, biztonságos, és folyamatos. A pellet fűtés mára kiforrott fűtési technológia, a világ szinte minden országában használják, már ahol szükség van fűtésre. A pellettel való tüzelés lehetséges pellet kazánba, pellet kályhába, pellet kandallóba. A pellet fűtéssel Ön eléri, hogy folyamatosan meleg legyen, nem kell szaladgálni a vegyestüzelésű kazánhoz és rátenni az éppen kéznél lévő tözelőanyagot, brikettet, fát, szenet. Pellet fűtésél Ön feltölti a készülék pellet tárolóját és élvezi az otthona melegét. A pellet fűtés technológiával ez tökéletesen megvalósítható. Ha Ön olvasni szeretne a pellet fűtés hátrányairól, és buktatóiról akkor ide kattintva teheti meg.
6mm pellet
A pellet kazán, kandalló, kályha gyártók a lakossági felhasználású eszközökbe 6mm pelletet terveznek felhazsnálásra. Ez azért van, mert a behordó csigák ezt az átmérőt tudják kezelni megfelelően. A 6mm pellet gyártását jól megoldották, ennek gyártása mára kiforrott. A Juhos és Juhos Kft. elsősorban 6mm pelletet forgalmaz, ENplus A1 és Enplus A2 minőségben. A forgalmazott pelleteink alkalmasak lakossági és ipari felhasználásra egyaránt. A forgalmazott pelleteket itt tekintheti meg.  
Pellet webshop
Pellet webshopunkban Ön kényelmesen, gyorsan meg tudja rendelni a kívánt minőségű és mennyiségű pelletet. A pellet szállítását emelőhétfalas teherautóval végzik a fuvarozók. Pellet rendelését itt adhatja le. A pellet szállításról itt tud többet olvasni. A pellet webshop vásárlási feltételeit itt olvashatja.
Pellet vagy fa
Hát egy biztos, kétszer melegít:) Jó a kérdés, már ha valaki ezt kérdésnek szánja. Nézzük a tényeket, a mellette és ellene szól érveket. Az biztos, a fa ősi tüzelő alapanyag, a pellet is fából készül. Amíg az emberiség a Föld bolygón él addig szerintem a fa megmarad valamilyen mértékben tüzelőanyagkét. Nos nézzük, igyekszem pontosan összefoglalni a tényeket: Fa: előre meg kell vásárolni, mert vizesen nem igazán lehet felhasználnirönkbe vásárolva olcsóbbhasítani,darabolni kellházimunkának jó lehet, ha valalki ebből a nézőpontból veszinem biztosít folyamatos meleget, időközönként rá kell tenni a kazánranagy hely kell a tárolásáranem lehet azonnal felhasználnitélen a szezonban drágább mint nyáronkétszer melegít, amikor felhasogatja, és amikor elégetiPellet: folyamatos melegvíz ellátásra alkalmaskicsi helyen lehet tárolnipakolása, kazán feltöltése gyorstélen a szezonban drágább mint nyáronszáraz, azonnal felhasználtó
Fa pellet
Fa pellet, pellet, bárhogy is nevezzük tüzelőanyag. Manapság többen vagyunk akik egyszerűen, csak pelletnek nevezzük, jelentése ugyanaz, de ha a pelletről beszélünk, akkor annak átfogóbb a jelentése. Ha pelletről beszélünk akkor éppenséggel gondolhatunk a horgászok által használt etetőanyagra is. Persze az nem jó fűtési célra.Egyszóval a tüzelőanyag kategóriában mondhatjuk azt hogy pellet vagy fa pellet. Ugyanazt értjük alatta.  Fa pelletek minőség szerint lehetnek:DIN PLUS fapelletENpus A1 fapeletENplus A2 fapelletA DIN PLUS és az ENplus A1 minősítésű pelletek alkalmasak a kicsi kandallókba és kályhákba.  Ezekben a tüzelőanyagokban kevés vagy nincs kéreg és nincs kosz, ami az égetés során salakká vagy hamuvá válhatna. Pellet vásárláskor körültekintően kell eljárni, mert egyik készülék sem egyforma, és sajnos bele lehet nyúlni olyan pelletbe, amit nem tud felhasználni. Ilyen problémák lehetnek:salakosodik a pelletlefolytja az égést.a salak kikeményedik és nehéz kitakarítani.kormolódik a kazántest belsejenem ég az anyagtúl sok a hamuEgy másik fontos tényező: egyes kályhák - nem írhatok márkanevet - nem tudják megfelelően elégetni a pelletet. Pályfutásom során azzal a problémával találkoztam, hogy megvásárolták a